گزارش‌کار طراحی آنتن میکرواستریپ ۵G در نرم‌افزار CST

طراحی آنتن میکرواستریپ 5G در نرم‌افزار CST

در این مقاله قصد داریم یک گزارش کامل نحوه مدلسازی و طراحی آنتن میکرواستریپ ۵G در نرم‌افزار CST بپرداریم اما قبل از اینکه به موضوع اصلی بپردازیم اگر قصد سفارش پروژه CST را دارید میتوانید اطلاعات پروژه خود را به واتساپ (۰۹۱۲۵۰۱۳۰۹۴) ، تلگرام (@mnik60) و ایتا برای متخصصین آریا پروژه ارسال بفرمایید تا در اسرع وقت قیمت انجام پروژه CTS به شما اعلام شود !

سفارش پروژه در تلگرام سفارش پروژه در واتساپ سفارش پروژه در ایتا

توضیحات پروژه مدلسازی با CST :

موصوع پروژه :طراحی آنتن میکرواستریپ ۵G در نرم افزار CST و گزارش تشریح

این گزارش باید شامل موارد زیر میباشد:
۱٫ چکیده
۲٫ معرفی، طراحی این آنتن، پارامترهای آنتن
۳٫ نتیجه و بحث (تلفات برگشتی آنتن پیشنهادی با شکل، تلفات برگشتی آنتن و پهنای باند پیشنهادی به عنوان جدول، نسبت موج ایستاده ولتاژ آنتن با شکل، جهت آنتن پیشنهادی در ۵ گیگاهرتز در صفحه E با شکل، جهت دهی آنتن پیشنهادی در صفحه E و H در فرکانس تشدید به عنوان جدول، و بهره آنتن پیشنهاد شده است
۴٫ نتیجه گیری.

الزامات فنی
۵ گیگاهرتز (فرکانس مرکزی)
مقدار تلفات برگشتی (S11) باید کمتر از -۲۰ دسی بل باشد
مقدار VSWR باید کمتر از ۱٫۵ باشد
پهنای باند باید بیشتر از ۲۰۰ مگاهرتز باشد
بهره باید بیشتر از ۴ dBi باشد
یک نمودار الگوی تشعشع دوبعدی باید در گزارش گنجانده شود.
نمودار جریان سطحی باید در گزارش گنجانده شود.
قسمت واقعی امپدانس ورودی باید نزدیک به ۵۰ اهم باشد. قسمت خیالی امپدانس ورودی باید نزدیک به ۰ اهم باشد.

برای مشاهده مقاله پروژه کلیک کنید !

معرفی کوتاه از تکنولوژی ۵G و نقش آنتن‌های میکرواستریپ

فناوری ۵G نسل پنجم شبکه‌های بی‌سیم است که هدف آن ارائه سرعت‌های بالا، کاهش تأخیر و اتصال هم‌زمان تعداد زیادی از دستگاه‌ها است. ۵G با استفاده از طیف فرکانسی میلی‌متری (۳۰ تا ۳۰۰ گیگاهرتز)، به شبکه‌های ارتباطی این امکان را می‌دهد که با ظرفیت و سرعت بسیار بالا، داده‌ها را منتقل کنند. این افزایش سرعت و ظرفیت به کاربرانی در بخش‌های مختلف، از اینترنت اشیا گرفته تا کاربردهای صنعتی و اتومبیل‌های خودران، کمک می‌کند تا از مزایای اتصال بی‌سیم پایدار بهره‌مند شوند. آنتن‌های میکرواستریپ به دلیل ویژگی‌های خاص خود، مانند وزن کم، ابعاد کوچک و توانایی ساخت به شکل آرایه‌ای، به یکی از عناصر کلیدی در طراحی و پیاده‌سازی فناوری ۵G تبدیل شده‌اند. این آنتن‌ها با قابلیت تطبیق‌پذیری بالا در طراحی و استفاده از مواد دی‌الکتریک متنوع، برای پشتیبانی از کاربردهای ۵G ایده‌آل هستند و می‌توانند به بهبود عملکرد در فرکانس‌های بالا کمک کنند.

طراحی آنتن میکرو استریپ

یکی از انواع آنتن‌ها که در سیستم‌های مخابراتی  کاربرد فراوانی دارد بر اساس تکنولوژی میکرواستریپ می باشد. این انتنها درحال حاضر تنها برای امواج میکروویو کاربرد دارند و استفاده انها در فرکانس‌های میلیمتری به اسانی محقق نخواهد شد. بهمین علت در اینجا هدف ما رسیدن به طرح مناسب برای برطرف کردن این مشکلات می‌باشد. از طرفی جهت فشرده‌سازی انها جهت قرارگیری در مدارهای مجتمع این آنتها باید بر روی زیرلایه های نیمه هادی ساخته شوند.از انجا که این زیرلایه ها دارای ثابت دی الکتریک بالا ومعمولا نازکتر از مواد بکاررفته در انتنهای معمول می باشند باید در آنها اصلاحاتی به وجود اید.

بر خلاف تصور عامی که تاریخچه انتنهای میکرواستریپ  مربوط به سالهای اخیر می شود،پیشینه این انتنها به دهد ۱۹۵۰ برمی گردد.اگر چه تا دهه۱۹۷۰ پیشرفت  قابل توجهی در انها به وجود نیامده است.در این زمان ،پیشرفت تکنولوژی لیتوگرافی نوری  وهمچنین منابع میکروویو کم هزینه حالت جامد در فرکانسهای بالا،سبب توسعه محدوده کاری این انتنها در کاربردهای میکروویو شد.شکل۱  نشان دهنده یکی از این آنتنها می باشد  که از یک قطعه فلزی که توسط یک دی الکتریک از صفحه زمین جدا شده تشکیل شده است.

انتخاب نوع هندسه این آنتنها بر اساس نوع مشخصات تشعشعی آنتن مورد نظر می باشد.به عنوان مثال  قطعات مستطیلی،مربعی و دایره ای معمولا به علت مشخصات تشعشعی خوبشان مورد استفاده قرار می گیرند.در حالیکه در جاهایی که پهنای باند وسیعتر مورد نیاز است از انتنهای نیم موج۲ استفاده می شود.تمامی این اشکال هندسی سبب شکل دهی مناسب آنتنها از نظر زیبایی خواهند شد و می توانند بر روی هر سطح فلزی مسطح یا غیر مسطح واقع شوند.به همین علت در سالهای اخیر دارای کاربرد بیشتری در ارتباطات بیسیم شده اند. این آنتن ها با  وجود مقبولیت بالای انها بعلت طبیعت تطبیق پذیر یشان، دارای محدودیت های ذاتی نیز می باشند. که این معایب شامل امپدانس کوچک پهنای باند(ضریب کیفیت Q بالا) و بهره و کارآیی پایین می باشد. بنابراین اکثر تحقیقات در این زمینه پیرامون بهبود این خواص می باشند.قبل از ادامه این بحث ، داشتن اطلاعاتی پیرامون این اساس کار این انتنها  ضروری می باشد.

طراحی آنتن میکرو استریپ

قطعه پچ بعنوان یک تشدید کننده خط  نیم موج رفتار می کند و تشعشع بعلت خروج میدان از سر مدار باز اتفاق می افتد. بنابراین افزایش عرض آنتن سبب افزایش راندمان تشعشع می شود.اما در عرض های بیشتر از عرض بهینه ،حالتهای مرتبه بالا تولید خواهد شد که باعث اختلال در مشخصات تشعشعی ان می شود.این عرض بهینه پچ مستطیلی در آنتنهای میکرواستریپ به صورت زیر بدست می اید:

محاسبه عرض بهینه پچ مستطیلی در آنتن‌های میکرواستریپ

واسطه ای که پچ را احاطه کرده است نامتجانس می باشد.در یک طرف پچ ماده دی الکتریک و در طرف دیگر ان هوا می باشد.

پچ ماده دی الکتریک

بنابراین ثابت موثر دی الکتریک eε برای این پچ تعریف می شود که برابر است با:

محاسبه ثابت موثر دی الکتریک

با افزایش فرکانس خطوط میدان متمرکز شده و میدانهای حاشیه ای کاهش می یابد بنابراین ثابت موثر دی الکتریک با فرکانس تغییر خواهد کرد و معادله فوق در واقع بیانگر مقدار اولیه هر یک از منحنی های شکل زیر می باشد.

و طول پچ برابر است با:

محاسبه طول پچ برابر

که Δl برابر با تغییرات طول در میدان خارج شده و εe مقدار موثر ثابت دی الکتریک می باشد. مقدار Δl بطور تقریبی از رابطه زیر بدست می اید:

مقدار موثر ثابت دی الکتریک

در ابن صورت فرکانس رزونانس نیز بصورت زیر تغییر می کند:

فرکانس رزونانس

آنتن طراحی شده در ۵ GHz

 

در اینجا نیز یک آنتن میکرواستریپ در فرکانس ۵ گیگاهرتز طراحی شده است. می توان برای طراحی آنتن از فزمول های بالا که بر گرفته از آنتن بالا نیس استفاده کرد یا بعضی سایت ها که خودشون فرمول ها را حساب می کنند استفاده کرد ولی باید توجه داشت این فرمول ها تقریبی هستند و صرفا نمی توان به انها اتکاکرد.

آنتن طراحی شده شامل پچ

زیرلایه از نوع راجرز با ضخامت ۱٫۶ میلیمتر که یک زیرلایه استاندارد

و صفح زمین

ضخامت پچ۰٫۰۲۵ و زمین در نظر گرفته شده است.ضخامت پچ

ضخامت پچ0.025

نتایح آنتن:

نتیج آنتن

نتایح آنتن1

فار فیلد آنتن

فار فیلد آنتن

پترن  آنتن در صفحات E, H

پترن آنتن در صفحات E, H (2)

پترن آنتن در صفحات E, H

قسمت حقیقی و موهومی امپدانس

قسمت حقیقی و موهومی امپدانس

چگالی انرزی الکتریکی

چگالی انرزی الکتریکی

چگالی جریان

چگالی جریان

نتیجه گیری پروژه

نتجه گیری

چگونه پروژه CST را در آریا پروژه ثبت کنیم:

شما عزیزان میتوانید پروژه CST خود را در پیام رسان های ایتا ، روبیکا ، راتساپ و تلگرام برای ادمین های سایت ارسال کرده تا به سرعت پروژه پیگیری شود.

آیدی تلگرام : mnik60@

آیدی ایتا : @ mnik60

آیدی روبیکا: Aryaprozhe@

شماره واتساپ:۰۹۱۲۵۰۱۳۰۹۴

میتونی با یک کلیک پروژه خودتو ثبت کنی!

سفارش پروژه در تلگرام سفارش پروژه در واتساپ سفارش پروژه در ایتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *