آموزش زبان برنامه نویسی پایتون جلسه چهارم

پایتون آریا پروژه

آموزش پایتون جلسه چهارم

خطاهای زمان اجرا

دومین نوع خطا, خطاهای زمان اجرا هستند و علت این نام گذاری آن است که تا برنامه اجرا نشود, آنها ظاهر نمی شوند. این خطاها را اعتراض هم می نامند زیرا آنها معمولا نشان می دهد که اتفاق اعتراض آمیز و بدی رخ داده است.

خطاهای زمان اجرا در برنامه های ساده ای که نگارش می شوند کم تعداد می باشند بنابراین ممکن است مدتی بگذرد تا یکی از این خطاها روبرو شوید.

خطاهای معنایی

سومین نوع خطا, خطاهای معنایی هستند. اگر یک خطای معنایی در برنامه ی پایتون شما وجود داشته باشد برنامه با موفقیت اجرا خواهد شد, به این معنی که کامپیوتر هیچ پیغام خطایی تولید نمی کند, اما عمل درست را هم انجام نمی دهد. کامپیوتر دقیقا کاری را انجام می دهد که شما به آن گفته اید.

مشکل آنجاست که برنامه ی نوشته شده مقصودتان را بیان نکرده و معنای برنامه غلط است.تشخیص یک خطای معنایی احتیاج به مهارت دارد, زیرا نیازمند آن است که شما به عقب برگردید و مجددا با نگاه کردن به خروجی برنامه سعی کنید بفهمید چه اتفاقی افتاده است.

اشکال زدایی آزمایشی

یکی از مهمترین مهارت هایی که شما به دست آورده اید, اشکال زدایی برنامه نویسی پایتون است. اگر چه ممکن است ناامید کننده باشد, اما اشکال زدایی یکی از مبارزه طلبی های فکری با شکوه و جذاب برنامه نویسی است.

به بیان دیگر , اشکال زدایی شبیه به عمل یک کارآگاه است.شما با سرنخ ها مواجه می شوید و مجبورید فرآیند ها و وقایع را بر اساس نتایجی که میبینید استنتاج کنید. اشکال زدایی همانند یک علم تجربی ات . به محض اینکه شما ایده ای در مورد اشکال کار به دست می آورید, برنامه را تصحیح کرده و دوباره تلاش می کنید. اگر فرضیه شما درست باشد آنگاه می توانید نتیجه تغییر و تحول را پیش گویی کنید و یک قدم به برنامه ی قابل قبول اجرا و صحیح نزدیک تر شوید, اما اگر فرضیه شما غلط باشد مجبورید ایده ی جدیدی را ارائه دهید.

همانطور که ” شرلوک هلمز” اشاره کرده است : ” وقتی غیر ممکن را از معادله حذف می کنید , آنچه باقی می ماند هر چقدر هم که غیر منتظره باشد, حقیقت است”. برای برخی از مردم , برنامه نویسی و اشکال زدایی یک چیز هستند, به این صورت که برنامه نویسی به عمل اشکال زدایی گام به گام گفته می شود. این عمل تا آنجا ادامه می یابد که برنامه آنچه را که می خواهیم انجام دهد.

منظور این است که شما برنامه ای را که عمل خاصی را انجام می دهد شروع کنید, اصطلاحات جرئی و اشکال زدایی را انجام دهید تا به یک برنامه ی کامل و عملی دست یابید.برای نمونه ” لینوکس” سیستم عاملی است که شامل هزاران خط کد است اما همه چیز از یک برنامه ی ساده ” لینوکس توروالدز” آغاز شد که تراشه ی Intel 80386 را بررسی می کرد. بر طبق گفته ی ” لری گرینفیلد”. ” یکی از پروژه های ابتدایی لینوکس برنامه ای بو که به صورت متناوب AAAA و BBBB را چاپ می کرد. تکمیل این پروژه در اینده منجربه ساخت لینوکس شد.

زبان های طبیعی و رسمی

زبان های طبیعی, زبان هایی هستند که مردم به وسیله ی آنها صحبت می کنند, از قبیل انگلیسی, فارسی, اسپانیولی و… آنها توسط اشخاص بخصوصی طراحی نشده اند بلکه در بستر فکر مردمان مختلف شکل گرفته اند. زبان رسمی, زبان هایی هستند که توسط اشخاص ویژه ای طراحی شده اند. برای نمونه, آن نمادگذاری که ریاضی دانان استفاده می کنند یک زبان رسمی است که ارتباطات بین نمادها و اعداد را به طور اصی مشخص می کند. شیمی دان ها از یک زبان رسمی برای نشان دادن ساختار شیمیایی مولکول ها استفاده می نمایند و از همه مهم تر اینکه زبان های برنامه نویسی, زبان هایی رسمی هستند که برای بیان محاسبات طراحی شده اند.

 

نویسنده: زهرا رستمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *